Voor de zesde keer reiken wij de Eurostory Best Lyrics Award uit – de prijs voor de beste songtekst van het Eurovisie Songfestival. In eerdere jaren werd de prijs gewonnen door Oekraïne (2016), Frankrijk (2017, 2018) en Italië (2019, 2021). Dit jaar zijn zes landen genomineerd, en deze week maken we er elke dag twee bekend. Speciaal voor deze gelegenheid maakte illustrator Saskia Halfmouw bij elke genomineerde een geweldige visuele interpretatie.


Måneskin: ‘Dit is heel bijzonder!’
De Eurostory Best Lyrics Award is een groeiend fenomeen in de Eurovisiewereld. Vorig jaar nam, enkele dagen vóór het winnen van de finale van het Eurovisie Songfestival, het Italiaanse Måneskin de Eurostory Award in ontvangst. Hun lied Zitti e buoni won bij zowel de internationale vakjury (meer dan 60 schrijvers, dichters, journalisten, redacteuren, songwriters, vertalers en oud-songfestivaldeelnemers uit 17 landen) als de publieksstemmen (40.000+ lezers van deze website).

‘Dit is heel bijzonder,’ aldus zanger en tekstschrijver Damiano David bij het ontvangen van de prijs. ‘Voor het eerst in mijn leven win ik een prijs voor mijn songteksten. Dit vergeet ik nooit meer.’


Hoe wordt de winnaar bepaald?
Net als in eerdere jaren wordt de winnaar van de Eurostory Best Lyrics Award gedeeltelijk bepaald door online stemmen, en vooral door een internationale vakjury van schrijvers, dichters, journalisten, redacteuren, songwriters, vertalers en oud-songfestivaldeelnemers. Zodra alle nominaties bekend zijn, zal de poll voor de publieksstemmen worden geopend. In de week van het Eurovisie Songfestival 2022 in Turijn zal de winnaar van de Eurostory Best Lyrics Award bekend worden gemaakt. Houd onze website in de gaten voor het laatste nieuws!


Eerdere winnaars:


Blijf het volgen!
De komende dagen zullen de genomineerden één voor één hier op de site bekendgemaakt worden