België neemt om en om met de Vlaamse of Waalse omroep deel. Dit jaar is het de beurt aan de Walen. Vanochtend werd bekendgemaakt dat de Waalse kandidaat opnieuw een jong talent is. Zijn artiestennaam is Eliot, en zijn volledige naam is Eliot Vassamillet.

Hij trad aan in de 2017/2018-editie van The Voice Belgique, viel daar op bij componist Pierre Dumoulin (zanger van de groep Roscoe), die hem nu verder begeleidt en ook mee zal werken aan het lied. Dumoulin is geen onbekende van het Songfestival: hij schreef de geweldig succesvolle bijdrage City Lights voor Blanche, twee jaar geleden. De song van dit jaar wordt pas eind februari bekendgemaakt, maar in elk geval is Eliot fan van Troye Sivan en Thirty Seconds To Mars – geen slechte referenties.

Eliot is geboren in 2000, in Mons (Bergen) en is dus even jong als zijn Waalse voorgangers, die het stuk voor stuk goed deden op het festival. Bovengenoemde Blanche (2017) was zeventien en werd vierde, Loïc Nottet werd met Rhythm inside in 2015 óók vierde, en was negentien, en in 2013 was het Roberto Bellarosa die op zijn zeventiende tot plek 12 kwam, met zijn Love kills. Mocht die lijn doorgetrokken worden, dan is België wederom een land om rekening mee te houden.