Op woensdagochtend om 11.30 vond de officiële release van City Lights plaats. Met dit lied zal zangeres Blanche voor België uitkomen op het Eurovisie Songfestival. Hoewel de officiële release voor dinsdagavond 7 maart gepland stond, lekte het lied uit en was het al eerder op internet te beluisteren. Net zoals in 2015 koos de Franstalige omroep ervoor de inzending intern te bepalen en viel de keuze op een jonge artiest.

Ieder jaar kiezen afwisselend de Franstalige RTBF en de Vlaamse VRT de Belgische inzending voor het Songfestival. De Duitstalige zender is niet aangesloten bij de European Broadcasting Union en verzorgt dus geen inzending. Vorig jaar was het de beurt aan de VRT en nu was de RTBF weer aan zet. De 17-jarige zangeres Blanche, die in het dagelijks leven Ellie Delvaux heet, verwierf bekendheid door haar deelname aan The Voice Belgique.

Al in november werd bekend dat Blanche voor België naar Kiev mag afreizen maar het lied liet nog even op zich wachten. Meteen na het uitlekken van City Lights sloegen de wedkantoren op tilt en stegen de Belgische kansen op de overwinning aanzienlijk. Hoewel de wedkantoren lang niet altijd juist voorspellen, is het lied anders dan de meeste – tot dusver gekozen – inzendingen. City Lights opent met rustige pianomuziek en een laagzingende Blanche om vervolgens op te bouwen naar een slowbeat elektronummer. De mysterieuze sfeer die om het lied heen hangt, is mooi terug te zien in de officiële videoclip.

Als België zich dit jaar voor de finale kwalificeert, zou dat het derde jaar op rij zijn. In 2015 lukte het Loïc Nottet om naar de finale door te stoten. Uiteindelijk werd hij vierde met het wereldwijd succesvolle Rhythm Inside. Een jaar later mocht Laura Tesoro in de finale het spits afbijten met What’s The Pressure om daar tiende te eindigen, vlak voor Nederland. Dit jaar komt België uit in de eerste halve finale van dinsdag 9 mei.