Zangeres Laura gaat voor België naar Stockholm. Met het lied What’s the Pressure overtuigde zij de tien Europese jury’s en ook de Vlaamse kijkers – in beide stemrondes. Tom Frantzis eindigde op een tweede plek. De uitslag van Eurosong 2016 werd zondag 17 januari bekend gemaakt door Geert Bourgeois, de minister-president van Vlaanderen. Gaat Laura dan eindelijk weer eens voor Vlaams succes zorgen?

De Vlaamse finale werd in ieder geval geopend met een spetterend optreden van de Turks-Belgische zangeres Hadise. In 2009 sleepte zij op het Eurovisie Songfestival nog een vierde plek voor Turkije in de wacht. Gedurende de avond becommentarieerde zij, samen met Christer Björkman (zanger en organisator Melodifestivalen – de immense populaire Zweedse voorronde), de vijf Eurosong-finalisten. Over het optreden van Laura waren beiden erg enthousiast. Björkman: ‘Je hebt drie dingen nodig om het Songfestival te winnen: een lied, een performer en een act. Laura heeft het allemaal!’

Toch leek het even anders te lopen. De eerste drie internationale jury’s (Zweden, Azerbeidzjan en Griekenland) gaven hun twaalf punten namelijk aan opponent Tom. Niet veel later liep Laura de achterstand in en eindigde zij na de eerste ronde fier bovenaan. De drie andere concurrenten – Adil, Astrid en Amaryllis – stonden inmiddels al op onoverbrugbare afstand. Ook in de superfinale trok zij aan het langste eind en versloeg daarmee Tom. Het is overigens niet de eerste keer dat Laura deelneemt aan een talentenjacht. In 2014 verscheen Laura Tesoro in de derde editie van The Voice van Vlaanderen waar zij in de finale strandde als runner-up. Dit keer is het dus wel raak met een funky bijdrage geschreven door onder andere superster Selah Sue. Producer Peter Gordeno, die vaste keyboardspeler bij Depeche Mode is, sauste het nummer af.