De in Berlijn en Londen woonachtige Isabella Levina Lueen, kortweg Levina, zal Duitsland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Kiev. Dit werd bepaald door 100% televoting. Bijna was zij met het nummer Wildfire naar het Songfestival gegaan, maar in de laatste ronde schaarde het publiek zich massaal achter Perfect Life.

In tegenstelling tot voorgaande jaren gooiden de Duitsers het over een volledig andere boeg. Makkelijker werd het er echter niet op, want het concept van de televisieshow Unser Song 2017 was soms enigszins onnavolgbaar. Zo begonnen de vijf finalisten (vier vrouwen, een man; gekozen uit 2000 inschrijvingen) met het zingen van gecoverde nummers. De kandidaten die de eerste ronde overleefden, zongen de twee liedjes in verschillende muziekgenres. Gaandeweg de avond bleven alleen Levina en Axel over. Uiteindelijk kreeg de combinatie van Levina met Perfect Life de meeste stemmen van de Duitse televoters.

Ook werd er voor het een showelement een jury (zonder stemrecht) geraadpleegd. Eén van de juryleden was voormalig Songfestival-winnares Lena Meyer-Landrut. Zij was echter niet de enige Songfestival-winnares die haar gezicht liet zien. Zo werd de intervalact verzorgd door Ruslana, Conchita Wurst en Nicole. Tijdens de show werd eveneens gebruik gemaakt van Eurovision Vibes, dat een onderdeel van de officiële app is. Hierop konden internationale toeschouwers aangeven hoe ze zouden stemmen. Tijdens de show werd hierop ingespeeld door presentatrice Barbara Schöneberger.

Na zowel in 2015 als in 2016 op de laatste plaats te zijn geëindigd, hoopt Duitsland het in 2017 toch echt beter te doen. Net als alle andere jaren hoeft Duitsland niet deel te nemen aan één van de halve finales, maar is het direct geplaatst voor de finale op 13 mei. Dit omdat het land behoort tot de Grote Vijf, de vijf grootste betalers van het festival. Gaat Levina na haar zege in Keulen de triomftocht doorzetten tot aan Kiev?