Een lied over huiselijk geweld. Dat is Goodbye (Shelter) waarmee de 23-jarige zangeres Sanja Vučić voor Servië naar het Eurovisie Songfestival van 2016 trekt. In Stockholm wordt zij bijgestaan door de band ZAA waarmee zij al meermaals door Europa toerde. Componiste Ivana Peters schreef de Servische inzending: ‘Voor mij is geweld – in welke vorm dan ook – onaanvaardbaar. Dit nummer gaat over de destructieve kant van de liefde. Op een bepaald punt zie je dat psychologisch geweld in fysiek geweld overgaat. Ik wil dat mensen dit herkennen en erover praten. Ze moeten hun ogen niet sluiten, maar reageren en iets doen.’ Servië is terug te zien in de tweede halve finale van 12 mei.

Na de afscheiding van Montenegro trad Servië op het Songfestival van 2007 voor het eerst aan als onafhankelijk land. Het liet zich in Helsinki vertegenwoordigen door zangeres Marija Šerifović die het meeslepende Molitva ten gehore bracht en direct het goud pakte. Servië werd daarmee het tweede land in de geschiedenis van het Songfestival dat bij een debuut wist te winnen. In 2008 was het de beurt aan zangeres Jelena Tomašević die met Oro opnieuw voor Servisch succes zorgde: een zesde plek.

In de jaren die volgden, behaalde Servië wisselende resultaten. Een uitschieter werd er in 2012 gemaakt toen Servië Željko Joksimović naar Bakoe stuurde. Met het nummer Nije ljubav stvar bereikte hij de derde plek. In 2014 trok Servië zich terug vanwege financiële redenen om vervolgens in 2015 voor de dag te komen met zangeres Bojana Stamenov. Het was voor het eerst dat Servië aantrad met een Engelstalig lied. Met Beauty Never Lies behaalde Stamenov een tiende plaats in de finale.