Op dinsdagavond 7 maart werd het nummer My Turn, dat gezongen zal worden door de 28-jarige Martina Barta, onthuld door de Tsjechische omroep. Martina zal met dit lied Tsjechië vertegenwoordigen op het Songfestival in Kiev. Met My Turn hoopt het land zich voor de tweede keer op rij te kwalificeren voor de finale.

Net zoals de afgelopen twee edities kwam de Tsjechische keuze intern tot stand. Al eerder viel de naam van zangeres Martina maar pas op 7 maart werd het lied onthuld. Jazz-zangeres Martina woont in Berlijn maar komt van origine uit Praag. Sinds 2014 is zij één van de bandleden van de loungemuziek-band 4 to the bar. Naast zingen, speelt de zangeres ook nog hoorn. Heel bekend is zij nog niet maar met My Turn hoopt zij daar verandering in te brengen. Het Tsjechische lied gaat over intimiteit binnen een relatie en kan het best omschreven worden als rustig waarin de instrumenten en jazz-klanken goed naar voren komen.

Na enkele jaren afwezigheid doet Tsjechië sinds 2015 weer mee aan het Eurovisie Songfestival. Vorig jaar wist het land voor de allereerste keer door te stoten naar de finale. Daar eindigde I Stand van Gabriele Guncikova als een-na-laatste. Van het televotende publiek kreeg zij zelfs helemaal geen punten. Gaat het Martina, net als haar voorganger Gabriele Guncikova, lukken om zich te kwalificeren?