Kasia Moś gaat voor Polen naar het Songfestival. Dat werd zojuist bekend tijdens de televisieshow Krajowe Eliminacje die dienst doet als nationale finale. Al twee keer eerder nam zangeres Kasia deel aan de Poolse voorronde, maar in zowel 2006 als 2016 greep zij naast een retourtje Songfestival. Nu is het wél raak en zien wij haar melodramatische rockballade Flashlight terug in de eerste halve finale van 9 mei 2017. 

In aanloop naar de nationale finale gaf zangeres Kasia aan dat zij Flashlight opdraagt aan iedereen, die zonder daarom gevraagd te hebben, achterna gezeten of opgejaagd wordt. Tegenover de Poolse fanclub van het Songfestival vertelde zij daarover het volgende: ‘For me it was mainly about all the poor animals. But it can also go for refugees and anyone who does not feel safe and has to flee from the place where they left their family, their home, and their life.’ Visueel werd de boodschap kracht bijgezet door witte vogels die wegvlogen in nachtelijk duister. Ook waren er vooraf opgenomen shots te zien van de zangeres die haar naakte bovenlijf telkens van de camera probeert af te wenden. Ander opvallend feit was dat de show verschillende oud-bekenden mocht verwelkomen. Zo was Martin Fitch, die Polen in het Oslo van 2010 al eens vertegenwoordigde, één van de tien kandidaten en ook deed Aneta Sablik, de winnares van de Duitse versie van Idols 2014, een gooi naar de titel. De intervalact kwam voor rekening van zanger Michał Szpak. Hij zong Color of your life waarmee hij vorig jaar tot ieders verrassing de nationale voorronde won.

In 1994 deed Polen voor het eerst mee aan het Songfestival. Dat gebeurde in een periode dat ook veel andere Oost-Europese landen hun debuut maakten. De Poolse omroep TVP koos intern en schoof Edyta Górniak naar voren. Tijdens de repetities in Dublin ontstond enige opschudding toen Górniak haar lied To nie ja! voor een deel in het Engels zong. Dit was volgens het destijds geldende reglement niet toegestaan en zes landen riepen ertoe op om Polen te diskwalificeren. Ondanks alle ophef mocht het lied meedoen en liet de zangeres diepe indruk na. Van vijf landen ontving Edyta twaalf punten waardoor ze uiteindelijk op een tweede plek eindigde. Het is Polen sindsdien nooit meer gelukt betreffend resultaat te evenaren. Successen waren er nog wel voor Ich Troje (7e in 2003), Michał Szpak (8e in 2016) én Donatan & Cleo (14e in 2015). Vooral die laatste act viel op. In het lied werden de stereotypen rond Poolse vrouwen op de hak genomen, maar waren het vooral de in melk karnende meisjes met diepe decolletés die menig televisiekijker aan de buis wisten te kluisteren. Het nummer eindigde op een eerste plek bij de televoters uit Noorwegen, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en werd met meer dan 80 miljoen kijkers een gigantische hit op internetkanaal YouTube.