Zangeres Lidia Isac vertegenwoordigt Moldavië op het Songfestival van 2016. Dat doet zij met het lied Falling Stars. Hoewel Lidia door de vakjury naar een derde plek werd verwezen, belden en sms-ten de Moldaviërs massaal voor de zangeres. Hierdoor schoot ze door naar de eerste plek. In 2013, 2014 en 2015 probeerde Lidia Moldavië ook al te vertegenwoordigen op het Songfestival, maar keer op keer greep zij naast het ticket. Nu is het dus wel raak en komt de zangeres – net als Douwe Bob – uit in de eerste halve finale van 10 mei.

In 2005 debuteerde Moldavië op het Eurovisie Songfestival in Kiev met de groep Zdob și Zdub en het nummer Boonika bate toba. Door een oma tijdens het optreden op een grote trommel te laten slaan, viel het nummer behoorlijk op en kwam het in de halve finale op een tweede plaats terecht. Uiteindelijk eindigde de formatie op een zesde plek met 158 punten. In 2006 vertegenwoordigde zanger Arsenium (van de formatie O-Zone die wereldwijd een zomerhit scoorde met Dragostea din tei) het land samen met zangeres Natalia Gordienko. Met het nummer Loca wonnen zij een chaotische voorronde. Het resultaat in Athene was uiteindelijk teleurstellend: een twintigste plek.

Een jaar later werd Moldavië vertegenwoordigd door zangeres Natalia Barbu die het land het tweede top-tien-succes in drie jaar tijd bezorgde. Moldavië mag als relatief succesvol worden beschouwd en kwalificeert zich met grote regelmaat voor de finale. De afgelopen twee edities lukte dit echter niet. In 2014 werd Moldavië voor het eerst laatste. In 2015 wist Moldavië de finale wederom niet te halen.