In 2012 was het al eens raak, maar vanavond is Donny Montell opnieuw gekroond tot de Litouwse kandidaat voor het Eurovisie Songfestival. Ditmaal vertegenwoordigt hij het land met I’ve Been Waiting For This Night. Op het Eurovisie Songfestival van 2012 eindigde hij nog als veertiende met Love is Blind. Gaat het Donny lukken z’n eerdere resultaat te overtreffen?

Litouwen nam voor het eerst deel aan het Eurovisie Songfestival van 1994. Zanger Ovidijus Vyšniauskas had de eer om als eerste in de geschiedenis zijn land op het festival te vertegenwoordigen, maar tijdens de puntentelling kwam hij niet verder dan nul punten: een blamage die het land niet kon waarderen. Het leidde ertoe dat Litouwen vier jaar lang wegbleef van het Songfestival. Pas in 1999 keerde Litouwen terug voor een tweede deelname. Ook ditmaal was het resultaat teleurstellend. Met het lied Strazdas eindigde Aistė Smilgevičiūtė in de onderste regionen van het scorebord.

In 2006 besloot Litouwen het over een andere boeg te gooien. Men vond dat het tijd was voor iets totaal anders en er werd een lange reeks voorrondes gehouden. Hierin viel de groep LT United het meest op. De uit zes heren bestaande formatie zong het ludieke We are the winners (of Eurovision) dat een hoop media-aandacht opleverde. Met grote voorsprong won LT United de nationale finale om vervolgens in Athene een zesde plek te bemachtigen – het grootste succes voor Litouwen ooit op een Eurovisie Songfestival. De mannen van LT United werden bij terugkomst in het thuisland dan ook als helden ontvangen.