Al vijf jaar schrijft Eurostory over DE VERHALEN die in en achter HET EUROVISIE SONGFESTIVAL schuilgaan. Op 10 april aanstaande worden de bijzonderste daarvan gepresenteerd tijdens

 

DE VERHALEN VAN HET SONGFESTIVAL

boekpresentatie – theateravond – concert

10 april, 20:00u, De Doelen, Rotterdam

TICKETS: HIER

 

Een unieke avond, met medewerking van allerlei artiesten (wie? zie onder), waarbij verteld en gezongen wordt, en ook nog eens drie bijzondere boeken (welke? zie onder) worden gepresenteerd. Kom je ook? Bestel snel je tickets.


ARTIESTEN

Madame Monsieur (Frankrijk 2018)
Dit Franse duo zong Mercy, over een echt bestaand baby’tje dat midden op zee geboren werd op een reddingsschip. Nu is van dat liedje een prentenboek gemaakt – met een Nederlandse tekenares! Ze komen naar de avond om Mercy te vertellen en te zingen.

 

Fazla (Bosnië en Herzegovina 1993)
moest letterlijk rennen voor zijn leven om mee te kunnen doen aan het festival. Fazla komt speciaal naar Rotterdam om dit verhaal te vertellen en zijn lied van toen voor ons te zingen.

 

Heddy Lester (Nederland 1977)
wilde na haar deelname jarenlang haar liedje niet meer zingen. Ze komt uitleggen waarom ze dat niet meer wilde – maar nu weer wel.

 

Getty Kaspers (Teach In, Nederland 1975)
zal komen vertellen hoe het is om een leven lang Eurovisiewinnares te zijn en altijd herinnerd te worden aan Ding-a-dong.

 

Walter Verdin (Pas de deux, België 1983)
zong wat velen nog steeds het vreemdste Belgische liedje ooit vinden. Met deze tekst: Rendez-vous, maar de maat is vol en mijn kop is toe. Samen met ons kijkt de maker terug.

 

Koonian
schreef voor het derde jaar op rij een song voor Eurostory waarin hij de titels van alle liedjes van het festival van dit jaar verwerkte. Deze avond de première van de 2020-versie.

 

*NIEUWE NAMEN VOLGEN NOG!*


BOEKEN

Het Eurovisie Songfestival (Edward van de Vendel, Dave Boomkens, Jelmer Soes, Querido)

Alle jaren, alle liedjes, alle verhalen in een complete encyclopedie. Volledig in kleur en met unieke foto’s. Voor alle leeftijden – zo’n boek verscheen niet eerder.
24,99 – maar alleen op onze avond te koop voor 19,99!
(Verschijnt 19 maart – bestel het boek eventueel alvast hier)


Mercy (Madame Monsieur, Saskia Halfmouw, De Eenhoorn)

Prachtig prentenboek met de tekst van het Franse songfestivalliedje van 2018, over het waargebeurde verhaal van Mercy, die midden op de Middellandse Zee op een reddingsboot geboren werd. Met nawoord van zangeres Émilie over hoe het verder ging.
15,95
(Verschijnt 25 maart – bestel het boek eventueel alvast hier)


Stripglossy SNGFSTVL & STRIPS

Stripmaker des Vaderlands Margreet de Heer maakte en verzamelde strips over het Songfestival in een eenmalige Eurovisieaflevering van de Stripglossy.
8,95


Alle boeken worden vooraf, tijdens en na de avond in de foyer van De Doelen verkocht.


Verdere info:
Presentatie: Iduna Paalman en Edward van de Vendel
Productie: Marieke Verhoeven
Voertaal: Nederlands/Engels
Zaal: De Doelen, Willem Burgerzaal, ingang Kruisplein 40. Rotterdam.
Aanvang: 20:00
Zaal open: 19:30
Einde: ca. 22.15 (met pauze)

Tickets:
16,50 – koop ze snel via deze link.


Vormgeving banner: Jeffrey Dral