De band Timebelle vertegenwoordigt Zwitserland op het Eurovisie Songfestival dat in mei in Kiev wordt gehouden. Dat werd zaterdagavond 5 februari bekend tijdens de Zwitserse Grösse Entscheidungsshow, die voor de zevende keer plaatsvond. Zes acts werden geselecteerd om mee te doen aan de finale van deze show waarin de vier taalregio’s (Duits, Frans, Italiaans en Reto-Romaans) ieder op hun eigen manier werden vertegenwoordigd. Vooraf werd het lied Apollo al bestempeld als favoriet en het lukte de band dan ook de hoge verwachtingen in te lossen. 

De 26-jarige leadzangeres Miruna trad in Zürich als zesde, en tevens laatste, aan om vervolgens de overwinning in de wacht te slepen. Tijdens het zingen van Apollo droeg Miruna een rode jurk en dwarrelden er halverwege het optreden rozenblaadjes naar beneden. Geheel onbekend is de formatie Timebelle niet. Eerder probeerde de band Zwitserland ook al te vertegenwoordigen, dat was in 2015, maar het lied Singing about love eindigde op een tweede plek. De band is afkomstig uit de hoofdstad Bern en wordt gevormd door meerdere nationaliteiten. Zo is leadzangers Miruna geboren en getogen Roemeense.

Met het lied Apollo hoopt de band eindelijk weer eens een goed resultaat binnen te halen voor Zwitserland. En dat is broodnodig, want de afgelopen jaren is Zwitserland slechts enkele malen gelukt de finale te halen. Hoewel dit het zevende jaar op rij is dat de Grösse Entscheidungsshow als concept gebruikt wordt om de Zwitserse inzending te bepalen, pakte het slechts tweemaal succesvol uit. De eerste keer was in 2011 met In Love For A While door Anna Rossinelli en de tweede keer lukte Sebaltar met Hunter Of Stars (2014) door te stoten naar de finale. Vorig jaar was minder succesvol en eindigde zangeres Rykka zelfs als allerlaatste in de tweede halve finale. Zal Timebelle voor de Zwitsers het tij kunnen keren?