Roemenië gaat rappend en jodelend naar het Songfestival. Gisterenavond koos de Roemeense televisiekijker namelijk massaal voor het lied Yodel It! van Ilinca en Alex Florea. Daarmee gaven zij zanger Mihai Trăistariu, die op het Songfestival van 2006 nog een vierde plek behaalde met het liedje Tornerò, het nakijken. De derde plek ging naar het duo Instinct.

Tijdens Selecția Națională, de Roemeense voorronde, ging het dak eraf bij het optreden van Ilinca en Alex. Ilinca kreeg landelijke bekendheid door haar deelname aan The Voice en Alexandru Florea werd bekend door mee te doen aan de Roemeense versie van X-Factor. De finale van Selecția Națională werd overigens opgeleukt met een drietal intervalacts: de Spaanse, de Moldavische én de Zwitserse inzending. Vooral voor de laatste voelde het optreden als thuiskomen. Zangeres Miruna Mănescu, die als onderdeel van de groep Timebelle voor Zwitserland uitkomt, is namelijk geboren en getogen Roemeense. Het is overigens niet de eerste keer dat er op het Songfestival gejodeld wordt: in 2005 kwam de zeskoppige folkgroep Global Kryner voor Oostenrijk uit met Y así, een lied over een Cubaans meisje dat verliefd wordt op een Oostenrijkse jodelaar. Weinig succesvol overigens. De groep strandde namelijk in de halve finale.

Na een jaar afwezigheid is Roemenië weer terug op het Songfestival. Vorig jaar werd er wel een inzending gekozen (Ovidiu Anton met zijn lied Moment of silence) maar ontnam de organisatie van het festival Roemenië het recht om deel te nemen. Dit omdat de Roemeense televisiezender een bedrag van ruim 14,5 miljoen euro betalingsachterstand had en ondanks uitstel geen blijk kon geven van het kunnen of willen inlossen van die schuld. Daardoor telde de tweede halve finale opeens één kandidaat minder dan aanvankelijk voorzien. Dit jaar mogen de Roemenen het dus opnieuw proberen. De kans dat zij naar de finale door zullen stoten, is aanzienlijk. Nog nooit miste het land de zaterdagavondshow. Winnen deed het land nog nooit. Wel was het twee keer dicht bij de overwinning: in 2005 met Let me try en in 2010 met Playing with fire.