Zanger Imri Ziv gaat voor Israël naar Kiev. De 25-jarige Imri was de afgelopen twee jaar nog achtergrondzanger op het festival maar promoveert nu naar het hoofdpodium. Tijdens de nationale finale The Next Star for Eurovision moest Imri het opnemen tegen drie andere deelnemers: een band en twee zangeressen. Uiteindelijk kreeg Imri van 74 % van de kijkers groen licht. Zangeres Diana eindigde tweede en brons was er voor Julieta. Een lied is er nog niet, maar daar zal waarschijnlijk snel verandering in komen. 

Aan Songfestival-sentimenten ontbrak het gisterenavond niet. Zo zat Harel Skaat, die Israël nog in 2010 vertegenwoordigde met het nummer Milim, in de jury en werd zowel Euphoria als My Number One door de deelnemers ten gehore gebracht. De show was verdeeld over verschillende rondes en iedere keer werd er gestemd via een app met enkel de mogelijkheden ‘ja’ of ‘nee’. Wel of niet naar Kiev? Het percentage dat een jury-stem waard was, werd gaandeweg de televisiereeks minder. In de superfinale stemden de juryleden nog steeds, maar was de waarde van hun stem slechts teruggebracht tot een stem als alle anderen. Het laatste lied dat Imri zong, was Because Of You van Kelly Clarkson waarna hij, om circa 23.15 uur lokale tijd, te horen kreeg dat hij Israël mag vertegenwoordigen op het Songfestival.

Imri zal deelnemen aan de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival op 11 mei in Kiev. Dit betekent dat Imri samen met OG3NE om een plek in de grote finale zal strijden. Israël hoopt zich voor het derde jaar op rij te kwalificeren. Na enkele broodmagere jaren gekend te hebben, boert Israël de laatste jaren weer prima op het Songfestival. Nadav Guedjs lied Golden Boy, dat in het Wenen van 2014 negende eindigde, is een lied dat de meeste Eurovisie-kenners zich nog wel kunnen heugen. Na twee prima jaren hoopt Israël op driemaal scheepsrecht. Gaat het de Israëli weer eens lukken met een zege thuis te komen?

Update: Op 9 maart kwam de videoclip van de Israëlische inzending online. Bekijk het lied hieronder.