Net als twee jaar geleden zijn de Waalse Belgen de frontrunners: zij maakten de eerste artiest voor het Eurovisie Songfestival 2024 bekend. België zal vertegenwoordigd worden door Mustii (32).

Acteur
Thomas Mustin is zijn echte naam en wie Drag Race Belgium kon volgen zag hem daar als jurylid. Maar dat is een uitvloeisel van zijn andere bezigheden. Mustii is namelijk bekend als acteur, bijvoorbeeld in de film Je voulais juste rentrer chez moi. En wil je hem in een spannende serie zien, dan kijk je op Netflix naar La trêve. In het theater was hij vier jaar terug te zien in Shakespeare’s Hamlet. Hij speelde de hoofdrol en kreeg er een prijs voor als ‘beste jonge talent’.

Zanger
Als zanger en artiest brengt hij, zegt het Vlaams-Waalse persbericht, ‘pop met een hypnotiserende stem die breekbaar en tegelijkertijd krachtig klinkt’. Die stem doet een beetje denken aan Sheldon Riley, de Australische deelnemeer van 2022. Mustii bracht twee albums uit, waarvan Blind en Feed me en 21st Century Boy (zie kader) de grootste hits werden. Hij schrijft zijn eigen muziek en tekst – iets waarmee je over het algemeen hoger scoort op het moderne Songfestival.

2024
Komend jaar wordt druk, want Mustii zal op allerlei borden tegelijk schaken: opnieuw jurylid bij Drag Race, een rol in de film La nuit se traîne – en deelnemen aan Eurovisie in Malmö, tijdens de eerste (7 mei) of de tweede (9 mei) halve finale. Met welk liedje? Dat wordt later bekendgemaakt.