Avatar foto

Zeno Kapitein Webmaster / Beeldmaker

Zeno Kapitein (hij/hem) woont in Amsterdam en is werkzaam als product designer bij boodschappen-app Crisp. Hij studeerde Industrial Design aan de TU Eindhoven, gevolgd door een studie Digital Experience Design bij Hyper Island in Manchester. Zeno ontwerpt, bouwt en onderhoudt de Eurostory website. Onderwijl houdt hij zich bezig met een (te)veelheid aan zijprojecten, waaronder de podcast Gloei met mede-initiatiefnemer Edward.

Over het Eurovisie Songfestival:

Zonder Eurostory was mijn band met Eurovisie nihil geweest – niet veel meer dan het gemiddelde Twittercommentaar op een zaterdagavond per jaar. Tot ik werd gevraagd om (voor een stel onbekenden) een website over het festival in elkaar te klussen. Daar tegenover stond een uitnodiging om mee te gaan naar Stockholm en het festival zelf mee te maken.

Sindsdien ben ik stiekem toch een beetje verliefd geraakt. Op het spektakel, sure, maar bovenal op alles er omheen: het verkennen van een prachtige stad, het ontmoeten van nieuwe mensen van over de hele wereld, en het neerzetten van iets moois met geweldige mensen.

Favoriete Eurovisieliedjes:

Noorwegen
in Kyiv 2017

JOWSTGrab the moment
(Joakim With Steen/Jonas McDonnell)

België
in Wenen 2015

Loïc NottetRhythm inside
(Loïc Nottet/Beverly Jo Scott)

Italië
in Turijn 2022

Mahmood & BLANCOBrividi
(Mahmood/BLANCO/Michelangelo)

Tsjechië
in Lissabon 2018

Mikolas JosefLie to me
(Mikolas Josef)

Nederland
in Turijn 2022

S10De diepte
(Arno Krabman/Stien den Hollander)

Geschreven door Zeno