De eerste inzending voor het Eurovisie Songfestival van 2016 is bekend! Zangeres Eneda Tarifa vertegenwoordigt Albanië op de 61e editie van het Songfestival. Dat doet zij met het lied Përrallë (vrij vertaald: sprookje). Vannacht werd dit bekend tijdens de 54e editie van liedjeswedstrijd Festivali i Këngës dat dienst doet als nationale voorronde in Albanië.

Aanvankelijk zou de 54e editie van Festivali i Këngës om 20:45 uur beginnen, maar daar dacht men in Albanië klaarblijkelijk anders over. Na een ontelbare hoeveelheid commercials en de zoveelste aankondiging van de Albanese All You Need Is Love startte de show bijna een half uur later. Tweeëntwintig artiesten, die de halve finales op eerste en tweede kerstdag hadden overleefd, mochten aantreden in de strijd om het felbegeerde ticket naar Stockholm. Onder hen bevonden zich oud-Songfestival-deelnemers Adrian Lulgjuraj (ESF 2013) en Luiz Ejlli (ESF 2006). Om half twaalf was iedereen uitgezongen.

Iets na half een kregen de presentatoren een envelop overhandigd met daarin de uitslag. Een zevenkoppige vakjury, bestaande uit bekende Albanese artiesten en componisten (u leest het goed: GEEN televoting), kroonde Eneda tot winnares. Voice-winnaar Aslajdon Zaimaj werd tweede en Idols-finalist Flaka Krelani eindigde op een derde plek. Na afloop voelde zangeres Eneda zich ‘als een Koningin’ en gaf zij te kennen dat deze overwinning niet alleen goed is voor haar carrière, maar ook voor Albanië. Dat het land hunkert naar Songfestival-succes mag duidelijk zijn: sinds het debuut in 2004 scoorde Albanië twee top-10-noteringen waarvan de vijfde plek uit 2012 het beste resultaat ooit is.