Aleksander Ivanov, beter bekend als Ivan, heeft vrijdag 22 januari 2016 de Wit-Russische finale gewonnen met het lied How to fly. Daarmee levert Wit-Rusland het vierde lied voor Stockholm. Dat het een om een spannende finale ging, is een ding dat zeker is. Tot het eind was er sprake van een nek-aan-nek-race tussen zanger Ivan en zangeres NAPOLI. Uiteindelijk werd de race met 23167 tegen 22399 stemmen in het voordeel van Ivan beslecht.

Het lied How to fly is gecomponeerd en geproduceerd door Victor Drobysh en de tekst is geschreven door Mary Applegate. Waarschijnlijk doen beide namen – in eerste instantie – weinig belletjes rinkelen, maar het succesduo was onder meer verantwoordelijk voor de Russische inzendingen van 2005 en 2012. Nobody Hurt No One van Natalia Podolskay eindigde in 2005 op een vijftiende plaats en Party For Everybody dat gezongen werd door een zestal Russische omaatjes eindigde in 2012 op een knappe tweede plaats achter de Zweedse winnares Loreen.

In 2003 deed Wit-Rusland voor het eerst een gooi naar een startplek op het Eurovisie Songfestival, maar doordat er te veel deelnemers waren, werd het land nog niet toegelaten. Vanaf 2004 werd er een halve finale geïntroduceerd en was het geen probleem meer voor nieuwe landen om toe te treden. Het duo Aleksandra & Konstantin greep had in 2004 de eer om Wit-Rusland als eerste in de geschiedenis op het Songfestival te vertegenwoordigen. Het nummer My Galileo werd echter in vrij onverstaanbaar Engels vertolkt. Het kreeg dan ook slechts tien punten en haalde de finale niet. Sinds 2004 wist Wit-Rusland vier keer de finale te behalen met de zesde plek van Koldun in 2007 als hoogtepunt.