Het is niet de eerste, tweede, derde maar vierde keer dat zangeres Valentina Monetta voor San Marino naar het Songfestival gaat. Hiermee evenaart ze het record van de Belg Fud Leclerc, die ook vier keer deelnam aan de liedjeswedstrijd. Ditmaal doet Valentina het echter niet alleen. Samen met de Amerikaanse zanger Jimmie Wilson zingt zij in de tweede halve finale Spirit of the night.

De allereerste keer dat Monetta voor San Marino uitkwam, was in 2012. In de Azerbeidzjaanse hoofdstad Baku kwam zij met The social network song (oh oh – uh – oh oh) niet verder dan de halve finale waar ze veertiende werd. Een jaar later probeerde ze het met het Italiaanstalige Crisalide maar ook met dit nummer wist ze maar weinig potten te breken. In het Kopenhagen van 2014 slaagde de zangeres er wél in en wist zij San Marino voor het eerst in de geschiedenis van het Songfestival naar de finale te loodsen. Daar eindigde zij op een onfortuinlijke vierentwintigste plaats. Net als in het geval van de eerdere inzendingen neemt routinier Ralph Siegel de productie voor zijn rekening. Hij was onder meer verantwoordelijk voor het winnende Ein bißchen Frieden (1982) van de Duitse zangeres Nicole en andere Songfestival-klassiekers als Theater, Papa Pingouin en Dschinghis Khan.

San Marino is het oudste land dat meedoet aan het Songfestival maar kwam er pas in 2008 bij. Dit nadat het dwergstaatje steeds nadrukkelijker interesse toonde. In 2007 overwoog de San Marinese omroep voor het eerst om deel te nemen, maar dit plan ging van tafel toen de directie van het tv-station hiervoor geen toestemming kreeg van haar aandeelhouders (50% was namelijk in handen van de Italiaanse omroep RAI). In 2008 was er dan toch groen licht voor San Marino. De groep Miodio zorgde voor de eerste bijdrage ooit maar werd echter laatste in zijn halve finale. In de jaren erna slaagde enkel Valentina Monetta erin om door te stoten naar de finale. Ook vorig jaar viste het land met de Turkse zanger Serhat naast het net.