Het is al langere tijd bekend dat Nathan Trent voor Oostenrijk naar Kiev gaat maar nu is ook het nummer bekend! Running on air heet het lied waarmee Oostenrijk voor de vijftigste keer deelneemt aan het Eurovisie Songfestival. Van een spannende voorronde was echter geen sprake: Nathan werd door de Oostenrijkse openbare omroep intern aangewezen.

Opvallend is dat zanger Nathan zich ook had aangemeld voor de Duitse voorronde van het Songfestival. Hij bereikte de shortlist van 33 artiesten maar werd automatisch geëlimineerd toen bekend werd dat hij ook voor Oostenrijk in de race was. Dat de Oostenrijkse omroep heeft besloten intern te kiezen, komt niet geheel uit de lucht vallen. Na de overwinning van Conchita Wurst (2014) stond het wél twee keer in de finale maar grote successen bleven uit. Zo eindigde I am yours van The Makemakes met slechts 0 punten als allerlaatste en was het vorig jaar zangeres Zoë die genoegen moest nemen met een plekje in de middenmoot.

Het is al langere tijd bekend dat Nathan Trent voor Oostenrijk naar Kiev gaat maar nu is ook het nummer bekend. Running on air heet het lied waarmee Oostenrijk voor de vijftigste keer deelneemt aan het Eurovisie Songfestival. Van een spannende voorronde was echter geen sprake: Nathan werd door de Oostenrijkse openbare omroep intern aangewezen.

Opvallend is dat zanger Nathan zich ook had aangemeld voor de Duitse voorronde van het Songfestival. Hij bereikte de longlist van 33 artiesten maar werd automatisch geëlimineerd toen bekend werd dat hij ook voor Oostenrijk in de race was. Dat de Oostenrijkse omroep heeft besloten intern te kiezen, komt niet geheel uit de lucht vallen. Na de overwinning van Conchita Wurst (2014) stond het wél twee keer in de finale maar grote successen bleven uit. Zo eindigde I am yours van The Makemakes met slechts 0 punten als allerlaatste en was het vorig jaar zangeres Zoë die genoegen moest nemen met een plekje in de middenmoot.