My Friend is de titel van het lied waarmee Kroatië naar Kiev afreist. De ballade zal worden gezongen door zanger Jacques Houdek die door omroep HRT intern is aangewezen. Daarmee kiest de Kroatische omroep voor een gemotiveerde veteraan die al zes keer eerder (2002, 2003, 2004, 2005, 2006 én in 2011) een poging waagde om naar het Songfestival te mogen.

Houdek is in eigen land een populaire zanger. Hij volgde verschillende muziek- en kappersopleidingen en brak in 2002 door met het liedje Čarolija. In het eerste seizoen van de Kroatische The Voice nam hij plaats op één van de rode stoelen en ontfermde hij zich onder andere over Nina Kraljić die vorig jaar nog voor Kroatië mocht uitkomen. Met de hakken over de sloot bereikte zij met Lighthouse de finale waar zij uiteindelijk 23ste eindigde.

Met het sturen van Houdek waagt Kroatië voor de 23ste keer een poging om het Songfestival te winnen. Dat laatste is het land echter nog nooit gelukt. Twee keer behaalde het land een vierde plek maar daarvoor moeten we terug naar de vorige eeuw. In 1996 greep zangeres Maja Blagdan met Sveta ljubav nét naast het podium en datzelfde overkwam Doris Dragović in 1999.