Winnaar van de Noorse voorronde is Jowst. Jowst is producer en componist Joakim With Steen. In een gesloten Facebookgroep liet hij steeds zijn maakproces zien, leerde van de kritiek en zo ontstond langzaamaan de song Grab the moment. De tekst is van Jonas McDonnell. Voor de zang werd Aleksander Walmann gevraagd, die in 2012 in de Noorse The Voice tot aan de finale kwam. Grab the moment is een modern geproduceerde dance-achtige song met aanstekelijk refrein en coupletten die ook van Jason Mraz afkomstig zouden kunnen zijn.
Wat opviel in de Noorse finale – die al sinds jaar en dag Melodi Grand Prix genoemd wordt – was dat de gemiddelde leeftijd van de deelnemers vergeleken met andere nationale voorrondes aan de hoge kant was. Ook opvallend: net als de Zweden en de Finnen gebruikten ook de Noren een Europese jury. Die bepaalde de helft van de stemmen. Ook van de Europese jury’s kreeg Jowst de meeste punten. Vervolgens gingen, na het combineren van de Europese stemmen en de resultaten van de Noorse televoting, vier liedjes naar de ‘gullfinale’: de ‘gouden finale’. Behalve Jowst waren dat Ulrikke met Places (die uiteindelijk vierde werd), Elin and the Woods met First step into faith (derde) en Ammunition met Wrecking crew (tweede).
Noorwegen heeft een dubbele Eurovisie-reputatie. Aan de ene kant heeft het land het record voor de meeste laatste plaatsen en aan de andere kant behaalde Noors winnaar Alexander Rybak in 2009 met Fairytale het hoogst aantal punten ooit (voor in 2017 het jurysysteem veranderde). Naast de winst in 2009 was er voor de Noren ook een eerste plaats in 1985 (Bobbysocks, La det swinge) en in 1995 (Nocturne van Secret Garden). Ook de laatste tien jaar doet Noorwegen het vaak goed, al lukte het Agnete vorig jaar niet om met haar Icebreaker. Qua moderne song zou dat toch voor Grab the moment geen probleem moeten zijn. In elk geval treedt Noorwegen aan in de tweede halve finale, in de tweede helft van de show.