Het duo Madame Monsieur zong tijdens het Eurovisie Songfestival van 2018 voor Frankrijk het liedje Mercy. Het lied was gebaseerd op het ware verhaal van baby’tje Mercy die midden op de Middellandse Zee geboren werd, op een reddingsschip, nadat haar moeder Taiwo opgepikt was van een wankele boot vol vluchtelingen. Het duo won er de Eurostory Award voor beste liedtekst mee.

Toen Eurostory Émilie Satt en Jean-Karl Lucas (Madame Monsieur) interviewde ontstond het idee om van de tekst van het liedje een prentenboek te maken. Tekenares Saskia Halfmouw ging aan de slag en uitgeverij De Eenhoorn stelde zich achter het plan.

Nu is het boek – met in het Nederlands vertaalde tekst – uitgekomen. De grote presentatie die we gepland hadden gaat uiteraard – vanwege het COVID-19-virus – niet door, maar kijk eens naar die prachtige platen (voorbeeld links).

Verder goed nieuws is ook dat het boek al naar Frankrijk is verkocht en dat het begin mei in het Frans uit zal komen bij uitgeverij Steinkiss.

Het boek bevat, behalve de tekeningen en de tekst van het lied, ook een toelichting op het hele verhaal, speciaal voor dit boek geschreven door Émilie. Haal het snel in huis! (De volledige schrijversroyalties gaan direct naar Mercy en haar moeder Taiwo.)

MERCY, ZO HEET IK, 32 pagina’s, 15,95 euro.
Bestel dit boek bij je lokale boekhandel, of hier of hier.
Voor Vlaanderen is de verschijningsdatum einigszins uitgesteld, pre-order kan hier. Of bestel het via een Nederlandse boekhandel die ook in Vlaanderen levert: hier