Mahmood en BLANCO hebben namens Italië de Eurostory Best Lyrics Award 2022 gewonnen. Het is de tweede keer dat Mahmood deze prijs voor beste songtekst van het Eurovisie Songfestival wint, en het is de derde keer op rij voor Italië.

Mahmood: ‘Ik ben er zo blij mee! In de tekst van Brividi hebben we echt geprobeerd om generaties samen te brengen. We zijn allemaal anders, maar als het gaat om hoe eng het is om onze gevoelens voor iemand te bekennen, dan voelen we allemaal dezelfde angst.’

BLANCO: ‘Ik heb altijd teksten van belangrijke songwriters gelezen, en ik heb veel geleerd van het werken met mijn producer Michelangelo. Ik ben niet geïnteresseerd in muziek schrijven om geld mee te verdienen, ik wil originele woorden gebruiken. Dus heel veel dank!’

Meer lezen over de winst van Italië? Alles over de Eurostory Best Lyrics Award 2022 lees je hier.