Op 13 februari werd bekend dat Franka Batelić Kroatië zou vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Het nummer heet Crazy. We moesten echter wachten tot 6 maart voor het lied werd uitgebracht. In 2009 waagde zij al eens een poging Kroatië te vertegenwoordigen, maar toen kwam zij niet verder dan de zevende plaats in de voorronde die Dora heet. Hoewel er geruchten waren dat laatstgenoemde show terug zou keren, koos Kroatië dit jaar intern.

Franka Batelić
Franka Batelić is vooral sinds 2007 een bekende in de Kroatische muziekindustrie. In 2007 won zij namelijk de Kroatische zangshow Showtime. Daarnaast nam zij in 2009 deel aan de Kroatische versie van Dancing with the Stars, waarin zij uiteindelijk eerste werd. Batelić is 25 jaar en geboren in Rijeka. Behalve zingen, kan de Kroatische zangeres zowel piano als gitaar spelen.
Het nummer Crazy is een nummer dat verhaalt over hoe gek de liefde haar maakt. In de videoclip wordt Franka gepresenteerd als een soort Romeinse strijder, omringd door een tiental strijdlustige dansers. Het lijkt of zij ieder moment de arena kan betreden.

Drie maal op een rij
Of zij ook daadwerkelijk de Altice Arena op soortgelijke manier zal binnenlopen, valt te bezien. In de eerste halve finale moet Franka bij de beste tien zien te eindigen om Kroatië naar de finale te loodsen. Sinds Kroatië terugkeerde in 2016 en koos voor het intern selecteren van de artiest, heeft het land zich twee jaar op rij gekwalificeerd. Vorig jaar werd Kroatië dertiende met het nummer My friend van Jacques Houdek. Zal Franka haar land gek maken en Kroatië nogmaals naar de finale weten te brengen?


Welke liedjes zijn er nog meer gekozen? Je ziet het allemaal op onze festival-pagina!