Malta wordt dit jaar vertegenwoordigd door een van de populairste zangeressen van het land: Ira Losco. Met het nummer Chameleon won zij de nationale finale en stelde zij het ticket voor Stockholm veilig. De tweede plek was weggelegd voor zangeres Brooke. Het brons ging naar Franklin.

Het is overigens niet de eerste keer dat Ira Losco de Zuid-Europese dwergstaat vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival. Veertien jaar geleden pakte zij al het zilver in Tallinn. Favorieten Zweden en Duitsland stelden dat jaar enorm teleur waardoor er opeens een tweestrijd ontstond tussen Malta en Letland. Voordat de laatste punten werden vergeven, was er zelfs sprake van een gelijkstand: 164 punten voor beide koplopers. De laatste twaalf punten waren afkomstig van Litouwen en bezorgden de Letse zangeres Marie N de overwinning. Met het nummer I Wanna liet zij Ira Losco achter zich.

Sinds de tweede plek van Ira Losco in 2002 heeft Malta nog twee keer een top-tien-notering behaald. In 2005 eindigde zangeres Chiara achter de Griekse winnares Helena Paparizou en in 2013 behaalde arts Gianluca Bezzina een achtste plaats met het vrolijke Tomorrow. Of Ira Losco met het lied Chameleon in Stockholm aantreedt, is de vraag. Er mag namelijk nog gewisseld worden.

UPDATE – In februari won zangeres Ira Losco de nationale voorronde. Kort erna maakte Losco bekend met een ander nummer naar Stockholm af te willen reizen. Een internationaal panel beluisterde vervolgens tien liedjes, waaronder Chameleon, maar koos unaniem voor een ander lied, namelijk Walk on Water. Het lied werd 17 maart gepresenteerd.