Volgend jaar wordt het Eurovisie Songfestival 65.
En dat gebeurt in Rotterdam.
En Eurostory gaat z’n vijfde jaar in.
Alles bij elkaar: genoeg redenen om een boek te schrijven.

Inhoud
Eurostory is een site die focust op verhalen en teksten. Maar we zijn ook dol op beeld en op lijstjes. Op al die dingen zal dus de nadruk liggen. Het boek verschijnt eind maart, wordt geschreven door Jelmer Soes, Dave Boomkens en Edward van de Vendel, en gaat simpelweg Het Eurovisie Songfestival heten, met als ondertitel: alle jaren, alle liedjes, alle verhalen.

Voor wie?
Het boek komt uit bij uitgeverij Querido kinderboek. Dat betekent dat het te lezen is door kinderen vanaf een jaar of negen. Maar het is nadrukkelijk niet alleen maar voor kinderen. Iedere volwassen fan zal er veel nieuws in ontdekken. Per jaargang schrijven we
– een stuk over de Nederlandse inzending
– een stuk over de winnaar
– we lichten de grappigste zin van het desbetreffende festival toe
– vullen het geheel aan met andere bijzondere verhalen uit dat jaar
– en tonen alle gegevens plus mooie foto’s.

Voorwoord
Naast alle jaargangen vind je ook een paar bijzondere reportages en overzichten, en dat alles wordt ingeleid door niemand minder dan onze eigen Eurovisiecommentator Cornald Maas.

Presentatie
In april zal er een grote openbare presentatie worden gehouden, waar we diverse gasten zullen ontvangen (details en datum volgen). In elk geval zal de Franse groep Madame Monsieur (Eurovisie 2018) te gast zijn!