Hey, it’s me! luiden de eerste woorden van de Armeense inzending voor het Eurovisie Songfestival van 2016. Ze worden aan het begin van het nummer LoveWave uitgesproken door zangeres Iveta Mukuchian. Dat blijkt uit de videoclip die op het officiële kanaal van Eurovision.tv is geplaatst. Over haar bijdrage voor het Songfestival laat de zangeres – die een groot deel van haar jeugd in Duitsland doorbracht – het volgende weten: “Ik wilde zingen over een gevoel dat we allemaal kennen en waar we naar hunkeren. Een gevoel dat schept en vernietigt, versterkt en verzwakt, verscheurt en voltooit. Een gevoel van ruimte en tijd dat even onvoorspelbaar is als een oceaan en zo krachtig is als een golf. Een gevoel dat de moeite waard is om voor te vechten… liefde.”

Zangeres Iveta werd in 1986 geboren in Jerevan, maar verhuisde op zesjarige leeftijd naar Duitsland. In 2009 besloot ze terug te keren om aan het conservatorium te studeren en mee te doen aan de Armeense versie van Idols. Ze eindigde op een vijfde plek, maar liet het er niet bij zitten. Zo nam zij twee jaar later deel aan de Duitse versie van The Voice en nu is haar volgende halte dus het Eurovisie Songfestival waar zij – net als de Armeense groep Genealogy vorig jaar – uitkomt in het eerste deel van de eerste halve finale. Genealogy wist met Face the shadow door te stoten naar de finale om vervolgens op een zestiende plek te eindigen. Gaat het zangeres Iveta lukken dit resultaat te overtreffen? Of stevent zij eerder af op de Armeense resultaten uit 2008 en 2014? In beide jaren behaalde Armenië een vierde plaats. In 2008 deed Sirusho dat met Qele qele en in 2014 wist komiek Aram MP3 dezelfde eindnotering te behalen met Not alone.

Vrijdag 4 maart verschijnt er op deze website een artikel over de waarde van het Eurovisie Songfestival voor de Armeense gemeenschap in Nederland. Houd de site dus goed in de gaten!