De laatste voorronde voor de verkiezing van de beste tekstregel van het songfestival van 2016 gaat nu in. Lezen en stemmen jullie weer mee? Het gaat vandaag tussen de laatste tien landen van de officiële Eurovision.tv-lijst: Russia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland, The Netherlands, Ukrain en United Kingdom. We hebben als Eurostory-redactie alle zinnen bekeken en nomineren er vier.

Na deze week zullen de allerhoogst geëindigde regels van alle vier voorrondes meedoen in de ultieme uitverkiezing – en aan het eind van de Eurovisieweek, net voor de finale, weten we dan welk land de Eurostory Award zal krijgen. Dat wordt overigens niet enkel met jullie stemmen bepaald – ook een vakjury van dichters, schrijvers en tekstschrijvers zal zich erover buigen.

Maar zover is het nog niet. Stem je even op onze poll? je vindt hem onderaan dit bericht, of bovenaan de frontpagina. Dank je wel!

 


 

 

EUROSTORY AWARD - Wat is de mooiste tekstregel van dit jaar? Week 4, Rusland tot en met Verenigd Koninkrijk

 • You think you are gods, but everyone dies. (Oekraine) (41%, 14 stemmen)
  41% Complete
 • I didn t know that you wished for the moon to provide me the light. (San Marino) (29%, 10 stemmen)
  29% Complete
 • I d crawl thru the desert on my hands and knees, rehearsin my pretty please. (Zweden) (24%, 8 stemmen)
  24% Complete
 • Show me your heart, this is home, soldier, take off your armour and it s stronger, stronger than water. (Zwitserland) (6%, 2 stemmen)
  6% Complete

Totaal aantal stemmen: 34