Azerbeidzjan koos, zoals gebruikelijk, zijn Eurovisie-bijdrage intern. Nadat eerder al bekend was gemaakt dat zangeres Dihaj (Diana Hacıyeva, 28 jaar) haar land zou vertegenwoordigen, werd vandaag ook de song bekendgemaakt. Dihaj zingt Skeletons. Het lied is gecomponeerd door de Azerbeidzjaanse componist Isa Melikov (die bijvoorbeeld ook met de Russische winnaar van 2008 werkte, Dima Bilan), en op tekst gezet door de Zweedse Sandra Bjurman. De Azeri gebruikten hiermee voor de zevende keer een lied dat (gedeeltelijk) van Zweedse makelij is. Bjurman schreef al vijf keer eerder mee aan een Azeri-inzending, waarvan de bekendste Running scared is, het lied waarmee Ell & Nikki het totale festival wonnen, in 2011.  

Dihaj is het gezicht van haar eigen groep DiHaj, maar doet nu solo mee aan het songfestival. Dat probeerde ze al eerder: in 2011. Toen werd ze vierde in de Azeri voorronde, die destijds gewonnen werd door Eldar Qasımov (van bovengenoemde Ell & Nikki). Dihajs muziekstijl gaat vaak in de richting  van alternative en jazzy pop, en ook deze compositie beschikt over die componenten. Dihaj zingt over de mysterieuze ervaring van een ontmoeting met een heel bijzonder iemand: ‘when we hook up it’s fantasy, we’re like alchemy.’

Azerbeidzjan is extreem succesvol in het Eurovisie Songfestival. Met een gemiddelde score van 80,5 % staat het land op een vierde plaats na Australië (maar dat deed pas twee keer mee), Servië-Montenegro (deed ook maar twee keer mee, als gecombineerd land) en Oekraïne. Skeletons is de negende inzending van Azerbeidzjan en tot nu toe is elk jaar de finale bereikt. De helft van de Azeri-inzendingen belandde ook nog eens in de top vijf, en in 2011 won het land dus. Vorig jaar zong zangeres Samra het lied Miracle, waarmee ze zeventiende werd. Skeletons lijkt, getuige de eerste reacties, ook dit jaar weer tot de kanshebbers gerekend te kunnen worden.