‘Zo, dat is eruit!’ Heddy Lester (zangeres/actrice, 1950-2023) sprak vlak voor haar dood uitgebreid met Eurostory over haar leven – en dan met name over haar deelname aan het Eurovisie Songfestival van 1977 met De mallemolen. Het werd haar laatste interview – dat je hieronder kunt beluisteren.

Podcastplan
Het was een mooi plan: een podcast maken met zangeres, actrice en muziektheaterartiest Heddy Lester. Heddy Lester en de mazzel, zo zou de podcast gaan heten.
‘Zou’, want we zijn met de opnamen begonnen, maar hebben die helaas niet af kunnen maken omdat Heddy op 30 januari 2023 op 72-jarige leeftijd overleden is.

Zou
En dat terwijl er zoveel prachtige verhalen te vertellen waren. We zouden een stuk of vijf afleveringen gaan maken, steeds rond een groot thema uit Heddy’s leven. Jeugd, oorlog, liefde, dood, roem, en natuurlijk het Songfestival. Want zo heeft het grote publiek haar leren kennen: als jonge zangeres die in 1977 voor Nederland aan Eurovisie meedeed met haar liedje De mallemolen.

Uniek
We zijn aan geen van de grote onderwerpen toegekomen, maar we namen wel de aflevering over dat Songfestival op. Het werd een memorabel gesprek, dat we in overleg met Heddy’s familie toch graag publiceren. Om Heddy’s stem te laten horen, met al haar humor, directheid en vaak unieke kijk op het leven.
Ja, dit moet je dus echt luisteren (hieronder, of op Spotify, Apple of een andere podcast-app):

En verder
Lees hier een eerder interview dat we met Heddy hadden.
Lees hier de persoonlijke column van Edward van de Vendel, die hij schreef bij Heddy’s overlijden.
Beluister andere liedjes van Heddy, zoals het in de podcast genoemde Pats Boem (Wim Hogenkamp/Nico van der Linden), maar ook Samen (Wim Hogenkamp/Frank Affolter) of Voorjaarsdag (Pieter Goemans).

De montage van deze podcastaflevering was in handen van Jelmer Soes, en Edward van de Vendel deed het gesprek.
Veel dank aan Frank Affolter.