We wisten al dat, na Napels (1965) en Rome (1991), een derde Italiaanse stad zich gaststad van het Songfestival zou mogen noemen. En nu is ook duidelijke welke stad: het Eurovisie Songfestival van 2022 gaat naar Turijn. De twee halve finales vinden plaats op 10 en 12 mei, de finale op zaterdag 14 mei 2022.

Nadat Eurostory Award-winnaar Måneskin ook het gehele Songfestival wist te winnen voor Italië, meldde zich een ware stoet aan kandidaat-gaststeden. Toen het stof deze zomer wat optrok, waren er nog vijf kanshebbers: Bologna, Pesaro, Milaan, Rimini en Turijn. Van die laatste vijf bleef uiteindelijk Turijn over als gaststad van 2022.

IJshockey
Op 10, 12 en 14 mei zal het Pala Alpitour (of PalaOlimpico) het Eurovisiepodium zijn. Dit voormalige ijshockeystadion van de Olympische Winterspelen van 2006 is met een capaciteit van meer dan 15.000 toeschouwers de grootste overdekte arena van Italië.

Terugblik
Wil je meer lezen over hoe rockformatie Måneskin op totaal eigen wijze het Songfestival naar zich toe trok, en wat dit betekende voor de identiteit van Eurovisie? Lees er alles over in onze terugblik. En houd de festivalpagina van 2022 in de gaten voor meer informatie over het Eurovisie Songfestival in Italië!

 

Foto: Fabio Fistarol