Zanger Joci Pápai vertegenwoordigt Hongarije op het Songfestival van 2017. Dat werd zojuist bekend tijdens de vijfde editie van A Dal. Van de acht kandidaten bleven er na de jurystemming nog vier over. Via televoting kreeg de 35-jarige Joci Origo de meeste stemmen en wist hij het duo Leander Kills (#Háttérzaj) en de vrouwen Gigi Radics (See it Through) en Gina Kanizsa (Fall Like Rain) achter zich te laten.

Sinds 2013, toen zanger ByeAlex het lied Kedvesem zong, heeft het land geen Hongaarstalig nummer meer ingestuurd, maar daar komt dit jaar dus verandering in. Roma-zanger Joci zingt (én rapt) namelijk een nogal exotisch klinkend lied in het Hongaars. Tijdens het optreden werd het nummer kracht bijgezet door een danseres, die om hem heen bewoog, en een violiste. Na het optreden pinkte de stoer uitziende Joci, met zijn volle zwarte baard en traditionele kledij, een traantje weg en dat is niet geheel onterecht als je beseft dat de Hongaren al wekenlang bezig zijn met het kiezen van een inzending voor Kiev. Ook de finale ging niet zonder de nodige spanning gepaard: tijdens de eerste ronde bepaalde de jury de uitslag waarvan de beste vier door mochten naar de superfinale. Bij de jury eindigde Joci Pápai op de eerste plaats en ook de televoters schaarden zich, nadat de vier acts de superfinale hadden doorstaan, massaal achter de zanger.

Hongarije zal deelnemen aan de tweede halve finale op donderdag 11 mei. Dit betekent dat Joci Pápai een directe concurrent is van OG3NE. Zes jaar achter elkaar heeft Hongarije zich geplaatst voor de finale. Meestal behaalde het land daarmee een plek in de middenmoot met uitzondering van 2014 toen zanger Kállay Saunders met zijn Running op een succesvolle vijfde plek eindigde. Opvallend genoeg nam diezelfde Kállay ook dit jaar weer deel aan A Dal. Hij kreeg echter geen enkel punt van de jury. En ook vorig jaar stootten de Hongaren door naar de finale, maar eindigden ze op een teleurstellende negentiende plek. Gaat Joci Pápai het lukken Hongarije opnieuw naar de finale te loodsen met wellicht een beter resultaat dan vorig jaar?