Een dag nadat zij voor Oekraïne het Eurovisie Songfestival 2022 wonnen, heeft Kalush Orchestra een nieuwe videoclip van hun nummer Stefania uitgebracht. De beelden in de clip zijn duidelijk van Oekraïens oorlogsgebied, en moeten dus al zijn opgenomen voordat de groep Oekraïne verliet om deel te nemen aan het Songfestival.

In de videoclip (zie hieronder), temidden van kapotgeschoten straten en gebouwen, bunkers en metrostations, dragen verschillende vrouwen, veelal in militaire uniforms, kinderen weg van het strijdtoneel.

In de laatste seconden van de videoclip verschijnt een boodschap van Kalush Orchestra in beeld:

‘Deze video is opgenomen in Bucha, Irpin, Borodyanka en Hostomel, steden rondom Kyiv die de gruwelen van de Russische bezetting hebben moeten meemaken. De video is opgedragen aan alle dappere Oekraïeners, aan de moeders die hun kinderen beschermen, en aan alle mensen die hun leven gaven voor onze vrijheid. Elke man, elke vrouw, ieder onschuldig kind. De oorlog in Oekraïne kent vele gezichten, maar alleen het gezicht van onze moeder houdt onze harten levend in deze donkere tijden.’