Zangeres Kaliopi zingt Dona op het Eurovisie Songfestival van 2016. Eind november maakte de Macedonische omroep al bekend dat Kaliopi naar Stockholm afreist, maar vanavond is ook het bijbehorende lied gepresenteerd. In 2012 behaalde de Macedonische superster nog een dertiende plek met het lied Crno i belo (vrij vertaald: wit en zwart) dat werd geschreven door Romeo Grill.

Net als in 2012 neemt Romeo Grill de tekst en productie voor zijn rekening. Toch was 2012 niet het eerste jaar waarin Kaliopi een ticket voor het Eurovisie Songfestival wist te bemachtigen. In 1996 won Kaliopi al eens Skopje Fest – de Macedonische voorronde voor het Songfestival – met het nummer Samo ti. Door het hoge aantal deelnemende landen, werd er voor het Songfestival een audiovoorronde gehouden achter gesloten deuren. Verspreid over twee dagen luisterden acht verschillende juryleden minstens drie keer naar alle liedjes. Uiteindelijk bleek Kaliopi zich onder de afvallers te bevinden. Hopelijk zorgt de samenwerking met Romeo Grill opnieuw voor succes, want na drie uitermate teleurstellende jaren wordt het voor Macedonië de hoogste tijd om weer eens te scoren.

Sinds 2008 is het Macedonië nog maar één keer gelukt om de halve finale te overleven. Alle andere inzendingen moesten voortijdig de competitie verlaten. Op een gegeven moment raakte de Macedonische omroep MRT zelfs dusdanig gefrustreerd, dat het even dreigde met terugtrekking als de regels niet aangepast werden. In 2010 koos de EBU inderdaad voor een andere opzet, maar nog steeds is het (op die ene keer in 2012 na) niet gelukt hoge ogen te gooien. Vorig jaar werd het Macedonische popidool Danijel Kajmakoski bijgestaan door de internationaal bekende groep Blackstreet, maar ook dat mocht niet baten. Zangeres Elena Risteska scoorde in 2006 het beste Macedonische resultaat: een twaalfde plek.