Avatar foto

Saskia Halfmouw Illustrator

Saskia Halfmouw heeft als illustrator vooral kinderboeken geïllustreerd, van diverse kinderboekenschrijvers. In 2018 tekende ze voor het eerst een bijdrage voor Eurostory: een ode aan het liedje 'Mercy' van Madame Monsieur (Frankrijk, 2018). Na een interview van Eurostory met Madame Monsieur kwam het tot een fijne samenwerking met het Franse duo en in april 2020 verscheen het prentenboek van hun lied: 'Mercy, zo heet ik', uitgegeven door uitgeverij De Eenhoorn. Kort daarna verscheen het boek ook in Frankrijk: 'Je m'appelle Mercy'.

Over het Eurovisie Songfestival:

Het Songfestival keken we vroeger thuis al zolang ik me kan herinneren. Het festival in 1976 is mijn vroegste Songfestivalherinnering en mijn ouders haalden de elpee van Brotherhood of Man (winnaar dat jaar) in huis.
Veel uitzendingen heb ik bekeken met allerlei medeliefhebbers en met een vriendin bezocht ik in 2016 de tentoonstelling over 60 jaar Songfestival in het Abbamuseum in Stockholm.
Het maakt me eigenlijk niet zoveel uit wie er wint; de magie van het festival zit in het samenkomen van alle landen om op dat ene podium te stralen. Een soort Olympisch gevoel. En die puntentelling vind ik dan toch wel een heel leuke afsluiting.

Favoriete Eurovisieliedjes:

Frankrijk
in Lissabon 2018

Madame MonsieurMercy
(Emilie Satt/Jean-Karl Lucas/Remi Tobbal)

Frankrijk
in Londen 1977

Marie MyriamL'oiseau et l'enfant
(Jean-Paul Cara/Joe Gracy)

Nederland
in Malmö 2013

AnoukBirds
(Tore Johansson/Martin Gjerstad/Anouk Teeuwe)

Verenigd Koninkrijk
in Birmingham 1998

ImaaniWhere are you?
(Scott English/Phil Manikiza/Simon Stirling)

Bulgarije
in Lissabon 2018

EquinoxBones
(Borislav Milanov/Joacim Persson/Brandon Treyshun Campbell/Dag Lundberg)

Geschreven door Saskia