Het Eurovisie Songfestival 2020 is afgelast – en dat kon ook niet anders. Er zijn heel andere zaken in de wereld die nu voorgaan. Daarom schromen we een beetje om te melden dat onze Eurovisie-encyclopedie is uitgekomen. Maar, voor degenen die toch wat songfestival-afleiding zoeken: het boek heet simpelweg Het Eurovisie Songfestival en bevat alle jaren, alle liedjes en alle verhalen.

Het boek geeft een compleet overzicht van alle vierenzestig vorige edities. Het bevat verhalen die je nog niet kende en foto’s die je niet eerder zag.

Per editie schreven we:
– over de Nederlandse deelnemer
– over de winnaar
– over de grappigste zin die werd gezongen
– en over een paar andere liedjes waar een verhaal achter schuilt.
Bovendien krijg je alle lijstjes en overzichten én is er een aantal grotere artikelen.

Het is in full-colour en voor alle leeftijden, met een voorwoord van Cornald Maas, de Songfestivalkenner Des Vaderlands.
Uitgeverij: Querido.
Vormgeving: Roald Triebels en Irma Hornman.

De eerste reacties:
Schitterend vormgegeven boek, vol goed geschreven, eigenzinnige verhalen. Zorgt juist nu voor vrolijk en prikkelend tijdverdrijf, en houdbaarheidsdatum is groot.’ (Cornald Maas)
Met plezier gelezen. Kon op geen beter moment uitgekomen zijn. Verschillende nieuwe verhalen en weetjes ontdekt.’ (songfestival.be)
‘... verdient het nog steeds om in elke huiskamer te liggen ondanks dat het dit jaar in Rotterdam niet door gaat. Een feest om te lezen (…). Dit boek krijgt vijf hartjes.’ (chicklit.nl)
Zo houden we het festival in leven. Verplicht leesvoer voor fans!‘ (Lenny Kuhr, winnares Eurovisie 1969)
Wat een leuk en interessant boek!‘ (Getty Kaspers, winnares Eurovisie 1975)
Prachtig boek, de hele geschiedenis vastgelegd in een lijvig boekwerk, schitterend, met mooie foto’s, statistieken en verhalen.’ (Bert Haandrikman, dj radio 5)
‘Een Eurovisiebijbel.’ (Koffietijd, RTL4)

Bestel het (24,99 euro, 220 stevige pagina’s) bij je lokale boekhandel, of hier.
Voor België: bestel hier.